Merjek-e belevágni? – Fókuszban a munkahelyváltás kérdése

Merjek-e belevágni? – Fókuszban a munkahelyváltás kérdése

A munkahelyváltásra vonatkozó döntés meghozatala korántsem egyszerű feladat, hisz rengeteg kétely merülhet fel bennünk ezen elhatározás kapcsán. Ebben persze semmi különös nincsen, elvégre a munkánk és a munkahelyünk mégiscsak szerves részét képezi az életünknek, így korántsem mindegy, hogy hol és milyen körülmények, feltételek között tevékenykedünk. A döntésünknek tehát van súlya, éppen ezért mindenképpen mérlegelnünk kell mielőtt letennénk a voksunkat a váltás vagy a maradás mellett.

A következőkben ehhez nyújtunk némi segítséget, vagyis többek között összefoglaljuk a mérlegelendő szempontokat a munkahelyváltás kapcsán, valamint bemutatjuk azokat a jeleket, amelyek egyértelműen az új kihívások előnyben részesítését szorgalmazzák. Mindemellett pedig a döntéshozatal mikéntjét is taglaljuk majd.

Átgondolandó tényezők a munkahelyváltás kapcsán

A munkahelyváltás kérdésének felmerülésekor van egy szempont, ami gyakorlatilag minden munkavállaló esetében terítékre kerül. Ez természetesen nem más, mint az anyagiak témaköre. Ennek létjogosultsága persze aligha megkérdőjelezhető, hisz mindannyian pénzből élünk, és szeretnénk a lehető legkedvezőbb bért kapni a munkánkért cserébe. Az ugyanakkor fontos, hogy egy állásajnálat mérlegelésekor a juttatási csomag egészét szemléljük, vagyis ne korlátozódjunk csupán arra a fix összegre, amit havonta a számlánkra utalnak. Vizsgáljuk meg a cafetériát, a különböző bónuszokat, illetve azt, hogy hosszabb távon a jelenlegi helyünkön, vagy a lehetőséget kínáló cégnél fejlődhet dinamikusabb ütemben a fizetésünk.

Hasonló gondolatmenet mentén érdemes megközelíteni a karrierépítési lehetőségek kérdését is, vagyis mindenképpen tűnődjünk el rajta, hogy hosszabb távon melyik munkáltató tud biztosabb karrierpályát nyújtani, illetve hol szerezhetünk értékesebb tapasztalatokat. Ne feledkezzünk meg továbbá a vállalati kultúra és a munkahelyi légkör szempontjának körüljárásáról sem, hisz lehet, hogy az ajánlat amit kaptunk rendkívül kedvező és a karrierünket érintő kilátások is pozitívak, a cég és a munkatársak mentalitása, értékrendje mégsem áll közel hozzánk, s ez rányomhatja bélyegét a hétköznapjainkra.  Mindemellett pedig érdemes a stressz, a feladatok felelőssége, illetve a munkahelyi rugalmasság megközelítéséből is összehasonlítást végeznünk, mivel ezek is olyan tényezők, amik a legtöbbünknél a munkánkkal való elégedettségünket formálják.

Jelek, amelyek a munkahelyváltást szorgalmazzák

Az előzőekben főként azt az esetet tárgyaltuk, mikor is a jelenlegi, illetve egy újonnan adódó munkalehetőség között kell mérlegelnünk. A következőkben ezt azon helyzetek taglalásával egészítjük ki, mikor érdemesebb lehet inkább az új kihívást választanunk, azaz munkahelyet váltani. Általános, gyakori példát jelent erre a túlzott stressz, ami már a munkahelyen kívüli életünket is negatívan befolyásolja. Persze ez nem azt jelenti, hogy minden nehezebb időszak során menekülőre kellene fogjuk, hisz valamennyi cég életében vannak pörgősebb időszakok, mikor nagyobb a nyomás, sok a határidő és a konfliktusok is gyakoribbak. Abban az esetben viszont, ha ez válik a normalitássá és úgy érezzük, hogy felőröl bennünket, akkor jobban tesszük, ha tovább állunk, mielőtt azt az egészségünk, személyes kapcsolataink megsínylené.  

Hasonló a helyzet az ezzel szöges ellentétben álló szituációban is, vagyis mikor a munkánk már semmilyen kihívást nem jelent, a napok ugyanolyan egyhangú, monoton módon telnek. Ebben az esetben is ideje fontolóra venni a váltás gondolatát, mert bár lehet, hogy kényelmes ez a helyzet, szakmai és karrier szempontból könnyen egyfajta zsákutcába vezethet. Szintén alapos indok lehet a váltásra a munka-magánélet egyensúlyának felborulása, pláne ha az már olyan méreteket ölt, hogy az állandó túlóra gyakorlatilag magától értetődő elvárássá válik. Ilyenkor a kiégés hosszabb távon valós veszéllyé válik, tehát a munkahelyváltás gondolata egyáltalán nem eltúlzott reakció. Ahogy akkor sem, ha esetleg főnökeink semmilyen módon nem becsülik a munkánkat, továbbá a munkahelyen is egyfajta toxikus légkör uralkodik. Ezek a körülmények ugyancsak okot adhatnak a lehetőségeink alapos átgondolására.

Munkahelyi stressz

A „Hogyan tovább?” kérdése

A problémák észlelését és realizálását követően alapvetően három út kínálkozhat előttünk: dönthetünk úgy, hogy alkalmazkodunk, változtatunk vagy pedig kilépünk. Az első opció főként abban az esetben jelenthet valós és járható alternatívát, ha az aktuális munkahelyünk által kínált pozitívumok összességében többségben vannak a negatívumokkal szemben, vagy a feltételek valamelyike olyannyira kedvező, hogy azért cserébe készek vagyunk szemet hunyni a hátrányok felett. A második, azaz a változtatás lépése pedig akkor működhet, ha a negatívumok egyike sem jelent kiemelkedő nehézséget, s egyébként lehetnek alternatíváink azok orvoslását illetően (pl. felgyülemlő munkamennyiség ellen hatékonyabb priorizáció).

A harmadik megoldás egyben a legdrasztikusabb is: mikor valóban elhatározzuk, hogy tovább állunk és új kihívások után nézünk. Ennek kapcsán az egyik legfontosabb lépés, hogy konkretizáljuk magunkban az elégedetlenségünk okát, és tudjuk megfogalmazni, hogy pontosan mik is az elvárásaink például a munkakörülményeket, a bérezést, a munkahelyi légkört, a karrierépítési lehetőségeket vagy bármilyen olyan tényezőt illetően, ami miatt a munkahelyváltás mellett döntöttünk. Ez ugyanis egy fontos és alapvető referenciapontként szolgálhat még akkor is, ha egyébként nem tudjuk pontosan, hogy merre tovább. A szilárd elképzelések, víziók mentén végsősoron az álláskeresésünk is célirányosabb lesz, és akár a motivációnkat is könnyebben tudjuk majd fenntartani.   

KaposvarAllas.hu / N.G.